Nyolc év után kapják meg a pénzt az elvégzett munkáért 1

Vásárhelyen is sorban álltak pénteken a Szeviép-ügy károsultjai, hogy a kormány kártalanítási programjának köszönhetően végre megkapják a nekik járó összegeket.  

A témában Szabó Bálint, a károsultak képviselője, a Likvid Kontroll Kft. ügyvezető igazgatója tartott sajtótájékoztatót, amelyen kijelentette, hogy

a Szeviép-ügy nem csak Szeged és a Dél-Alföld, hanem az egész ország egyik legjelentősebb gazdasági és közéleti bűnügye.  

– Hazai és uniós beruházásokon összesen 11 milliárd forintnyi közpénzt loptak el az elkövetők, ugyanis az alvállalkozókat nem fizették ki a tisztességesen elvégzett munkájukért – elevenítette fel a jogász, aki reméli, hogy a vádlottak padján ülő összes Szeviép-vezetőt többéves börtönbüntetésre ítéli az igazságszolgáltatás.

Nyolc év után kapják meg a pénzt az elvégzett munkáért 6

Szegeden – a kormány kártalanítási programjának keretében – az alvállalkozók első csoportja szerdán nyolc évnyi várakozás után benyújtotta kárenyhítési igényét, összesen 800 millió forint értékben. Pénteken pedig a Hódmezővásárhelyi Járási Hivatalban jelent meg 13 vállalkozó, akik Kecskemétről, Kiskunfélegyházáról, Mórahalomról, Mindszentről, Makóról, Algyőről és Csongrádról érkeztek. Ők leginkább a csongrádi elkerülő út, az M43-as autópályán és a szegedi 1-es villamos nyomvonalának felújításán dolgoztak a 2010-es Szeviép-csőd előtt.

Szabó Bálint úgy tudja, hogy a Szeviép-per is szintet léphet majd, ugyanis felmerült annak lehetősége, hogy

az évek óta „egy helyben álló” büntetőeljárás elkerülhet Csongrád megyéből, hogy a helyi politikai tényezőktől függetlenül folytatódhassak a tárgyalások.

Nyolc év után kapják meg a pénzt az elvégzett munkáért

A Likvid Kontroll Kft. ügyvezetője ismertette, az is kérdés, hogy 2010-ben az egyes villamos vonalának felújítása kapcsán a szegedi önkormányzat miért fizetett pár nappal a Szeviép-csőd előtt a cégnek és két partnerének 3 milliárd forintot. – Emiatt nem állunk meg a Zrt. vezetőinek felelősségre vonásánál, hiszen az akkori köztisztviselők is érintettek az ügyben – jelentette még ki Szabó.

A tervek szerint az alvállalkozók március 20-ig kapják meg a nekik járó összegeket, összesen 3 milliárd forint értékben.

Nyolc év után kapják meg a pénzt az elvégzett munkáért 5 Nyolc év után kapják meg a pénzt az elvégzett munkáért 4 Nyolc év után kapják meg a pénzt az elvégzett munkáért 3 Nyolc év után kapják meg a pénzt az elvégzett munkáért 2