Már igazi hagyománya van a makói Pünkösdi Kézilabda Kupának. Az Erdei János Városi Sportcsanorkban vasárnap immáron hatodik alkalommal szervezték meg ezt a tornát. Itt elsősorban ezen sportág szerelmesei, s főleg szurkolói találkoznak. Hiszen a fő mottó: a barátkozás. A neves magyar klubok drukkerei is mezt húzhatnak és játhatnak.

Maga a torna ötletét az Onion City megalakulásához kell visszvezetni. De pontosan mit is takar ez a név? Ennek a fő tudora nem más, mint az alapító, vagyis Szabó Sándor. A Makó Kézilabda Club megyei szakosztályvezetője – aki egyben lelkes Pick Szeged drukker – nem csupán a kupa kitalálásáról, hanem egy kicsit arról is mesél, mikor és miért lép alkalmanként a küzdőtérre, íme:

##audio:4162##

Vasárnap a sportcsarnokban négy csapat küzdött, pontosabban játszott egymással. A házigazda Onion City mellett még két Maros-parti alakulat, a Makó KC Junior és az Alma Muter, az utóbbi tagjai az Almási iskolában edzenek, innen a név. Negyedikként pedig a Pick-szurkolók alkotta Szögedi Köménymag vitézkedett.

– Az egy dolog, hogy a csapatok szinte vérre menő csatákat vívnak, de mi, szurkolók azért kedveljük egymást, az egészséges zrikálás persze elengedhetetlen – fejtette ki Török Zoltán, a szögedi kömények egyik tagja. A megyeszékhelyi gárda így természetesen inkább kézilabdát szerető, mint tudó tagokból áll. De nem is ez a lényeg, hanem a jó móka, melyet Török Zoltán itt részletez:

##audio:4161##

Munkatársunktól. K.