Már az utolsó előtti mérkőzésén bebiztosította a Makói KC NB II-es bajnokságában vitézkedő női csapata a második helyet, de ez nem látszott a szombati meccsükön. Az Erdei János Városi Sportcsarnokban az Abony KC gárdáját fogadták. A Pest megyeieknek nem sok esélyt adtak a hazaiak. Az első félidőt öt gólos előnnyel zárták a makóiak. A szünet után pedig már abszolút nem volt kérdés, melyik alakulat hagyja el győztesen a küzdőteret. A Maros-partiak – igazi közönségszórakoztató játékkal – verték meg az abonyiakat.

Nagy János Miklós vezetőedző a mérkőzés után értékelte az egész szezont. – Szenzációs csatákat vívtunk, leginkább a második félidőkben fordítottuk meg vagy biztosítottuk be a meccseinket, az összetartozás és a szív vitte előre a lányokat – vélekedett a vezetőedző. A jövőről, a távozó, illetve érkező játékosokról is beszélgettünk Nagy János Miklóssal, melyet itt talál:

##audio:4085##

Kozserán Beáta sérülésből tért vissza a pályára, de nagyon jól megállta a helyét. Szombaton is gólokkal örvendeztette meg a publikumot. A játékos kérésünkre nem csupán az idei bajnokságról mesélt, hanem arról is, hogy a nyári szünetben miként piheni ki magát, íme:

##audio:4086##

Ahogy a vezetőedző is említette: igen sok sérülés okozott nekik mostanság gondot. Ezért nagy feladat hárult a gyúróra is. – Sokat kellett az edzések és a mérkőzések előtt átmelegíteni őket, hogy ne történjen probléma, szerencsére a lányok jó formában voltak – mondta Batári Erika. Hozzátette: az a kis idő, ami a gyúrásra volt, azt megpróbálta minél jobban kihasználni.

A juniorok sokkal szorosabb meccset játszottak a nagyok előtt: Makói KC – Abony KC 19:19 (7:7)

Munkatársunktól. K.