Aki látta a Közösségi háló című filmet, az valószínűleg még emlékszik rá, hogy Zuckerberget nem igazán kötötte le a Harvard Egyetem, helyette inkább a frissen létrehozott közösségi oldallal, a Facebookkal foglalkozott. Annyira lekötötte a munka, hogy 2005 őszén végleg otthagyta az egyetemet, hogy a Facebooknak szentelje a napjait, így Zuckerberg végül sosem szerzett diplomát.

Ez azonban a jövőben változni fog: most jelent meg az egyetem weboldalán a hír, hogy a Facebook-guru 12 év után újra visszatér az intézménybe, ahol arra kérték fel, mondjon beszédet a végzős hallgatók előtt. Emellett pedig őt is díszdoktorrá avatják, díszdiplomát kap.

Nem ő az egyetelen, aki diploma nélkül lett a világ egyik legsikeresebb embere. Steve Jobs, Steve Wozniak és Bill Gates sem fejezték be a tanulmányaikat, mindannyian a saját terveik miatt hagyták ott az egyetemet. Bill Gates például pont a Harvardot, ami azért is érdekes, mert éppen 10 évvel ezelőtt annak a végzős évfolyamnak mondott beszédet, amiben Zuckerberg felesége is diplomázott. Az esemény kapcsán még egy rövid videót is készítettek, amiben a Facebook-guru a Microsoft atyjától kér tanácsot a beszédéhez.

Forrás: hvg.hu