Nem kis feltűnést keltett szombaton délután az apátfalvi művelődési ház előterében álló kombájn. A mezőgazdasági eszközzel senki sem hajtott be az intézménybe, csak egy kartonpapírból összerakott kicsi mása várakozott a falnál. Ugyanis az ovifarsangon az egyik kislánynak a szülei ezt a szokatlan jelmezt álmodták és valósították meg.

A készítő team egyik tagja, Varga Lajos kombájnnal dolgozik. – Fannika, a nagycsoportos lányom él-hal ezekért a gépekért, így adta magát, hogy a párommal elkészítsük neki egyet – tudtuk meg az édesapától. Öt napon keresztül dolgoztak azon, hogy igazán tökéletes legyen a mestermű. Ez sikerült is, hiszen kicsik és nagyok egyaránt érdeklődve járták körbe a kis papírszerkezetet.

Az apátfalvi Bíbic Egységes Óvoda és Bölcsőde farsangja az esztendők során kinőtte az intézmény kereteit, hiszen mára már faluünnepnek számít. – A 22 éve működő Apátfalva Óvodásaiért Közhasznú Alapítvány támogatásával valósíthattuk meg ezt a mulatságot – nyilatkozta Luczó Anikó intézményvezető helyettes. A szülők, a gyerekek és a pedagógusok is lelkesen készültek rá, hiszen mindenki kivette a részét a munkából, volt, aki jelmezt kreált, mások táncot tanultak be, illetve díszítették a helyszínt.

Kurusa Mirella Lili a Napraforgó nagycsoportba jár. – Anyukám csinált nekem szép jelmezt, tavasztündér vagyok – mutatta meg a színes és virágokkal tarkított ruhácskáját az öt esztendős kislány. Lili nagyon szeret az oviba járni, sok barátja van ott, akikkel elsősorban babaházast játszanak.

Munkatársunktól. K.