Egy 50 millió forintos sikeres pályázatnak köszönhetően felújították a nagylaki Dózsa György Művelődési Házat. – Gyakorlatilag kiforgattuk a sarkaiból az egész épületet, ez az jelenti, hogy szinte csak a régi falak maradtak meg, minden új és modern lett – nyilatkozta pénteken Gyarmati András polgármester az új kenyér ünnepével összekötött átadáson.

A település megszépült közösségi tere minden igénynek megfelel, s a nagylakiaknak szinte csak annyi a dolguk vele, hogy élettel töltsék meg. – Egy ilyen kis község, mint Nagylak számára nagyon fontos helyszín ez a megújult ház, hiszen ez jóval több, mint tégla vagy habarcs, ezért én nem a felújításhoz gratulálok, hanem ahhoz, hogy igazi közösség formálódhasson a falai között – mondta köszöntőjében Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter, a térség országgyűlési képviselője.

Lázár János miniszter átadta az intézmény jelképes kulcsát Gyarmati András polgármesternek. Nem ez volt az egyetlen átadás pénteken Nagylakon. Ugyanis a helyi gazdálkodók nevében Bárdos Ferenc átnyújtotta ugyancsak a település első emberének az új kenyeret. Dr. Erdősy Margaréta háziorvos pedig átvehette A településért elnevezésű emlékplakettet.

Természetesen műsor sem hiányozhatott a jeles esményről. A makói Maros Táncegyüttes gondoskodott arról, hogy a megújult színpadon ismét lábak dobogjanak és szóljon a muzsika. Ezt követően a jelenlévők megnézték a megrég megnyitott Óriásgombolyag Múzeumot, ami egyedülálló az egész térségben.

Munkatársunktól. K.