A „díjátadó” idézőjelbe került, ugyanis, valóban értékes ajándékokhoz, kis csomagokhoz juthattak hozzá az ügyes, ifijú alkotók, azonban az igazi díjat már akkor elnyerték, amikor (színes) ceruzát vagy más eszközt ragadtak. Az alkotás örömét még a csokoládéban található szerotonin sem tudja pótolni.

Ennek a gondolatnak mentén szervezi rendületlenül az alapítvány a rajzversenyt is, amely az advent és a fény körül tündökölt ezúttal.

Az idei évben közel száz pályázat érkezett be a felhívásra. A versenyt óvodáskortól egészen a kamaszkorig bezáróan hirdették meg. A kiállított rajzok bő egy hétig lesznek megtekinthetőek a Németh László gimiben. „Sajnos minden rajzot nem tudtunk kitenni, de egy szakmai zsűri alapos válogatómunkája után egy szép összeállítás megtekinthető. De ez nem jelenti azt, hogy bármelyik munka is kisebb értékű lenne a kiállítottakhoz képest. Úgyhogy mindenkinek dicséret és köszönet jár a munkájáért” – foglalta össze portálunk kérdésére a látható pályamunkák szelekcióját Kérdőné Kovács Eszter, a Tiszta Szívvel Egyesületért Közhasznú Alapítvány egyik alapító tagja.

Oláh Dorka például egy igazi családi idillt örökített meg. Lelkesen mesélte, hogyan készítette, és hogy mi látható a képen. Egy kutyus is felkerült rajzára, dacára annak, hogy – saját elmondása alapján – kutyájuk nincsen. Próbáltunk leolvasni a büszkén, fegyelmezetten, nyilatkozó lányára váró édesapa tekintetéből, hogy érti-e a célzást :), de persze a meglepetéseknek az idejét türelmesen ki kell várnunk.

Az eredményekre viszont nem kell várnunk, íme:

Óvodás korcsoport

 1. Sápi Gertrúd – Szabadság Téri Óvoda
 2. Szécsényi Imola és Szenti Laura – Szeremlei Sámuel Ref. Óvoda
 3. Tősér Gabriella – Nádor utcai Óvoda

1-2. osztályos kcs.

 1. Dunai Zita – Varga Tamás Ált. Isk.
 2. Juhász Tamara – Varga Tamás Ált. Isk.
 3. Oláh Dorka – Kertvárosi Kat. Ált. Isk.

3-4. osztályos kcs.

 1. Kocsis Kyra – Németh László Gimn., Ált Isk.
 2. Fehér Hanna – Varga Tamás Ált. Isk.

5-6. osztályos kcs.

 1. Mihály Zoltán – Péczely Attila Műv. Isk.
 2. Németh Kamilla – Kertvárosi Kat. Ált. Isk.
 3. Baláti Barbara – Németh László Gimn., Ált Isk.

7-8. osztályos kcs.

 1. Szűcs Petra – Péczely Attila Műv. Isk.
 2. Klimó Valentina – Németh László Gimn., Ált Isk.

Különdíj

Pillangó csoport – Malom utcai Óvoda

Varga Bernadett – Kozmutza Flóra Ált. Isk.

 

 

G.