Kellemes kikapcsolódáson vehettek részt a családok, ha elhagyták Vásárhelyt egy picikét, és betértek a Bodzási úti iskolába. Sokan vállalkoztak is rá, ki autóval, ki pedig biciklivel vágott neki az útnak.

A szervezőmunkát a Varga Tamás Általános Iskola vállalta magára, de nemcsak az iskola tanulóinak és rokonaik szólt ez a nap, hanem mindenkinek.

A kisebbek többnyire az újdonság érzésével fogadták a rengeteg népi játékot, foglalkozást – bár a Varga Tamásos kisdiákoknak nem okozott meglepetést a régi iskolai épület, ismerősként köszöntötték az udvart is, hiszen már többször jártak a tavaly felújított épületben – mesélte Farkas Zsuzsanna, a Varga Tamás Általános Iskola igazgatója.

A szülők, nagyszülők némelyike pedig akár nosztalgikus hangulatba is kerülhetett.

A szervezésben a helyi önkormányzat is segítséget nyújt (a programot Vágó János ökormáyzati képviselő, valamint Tóthné Kecskeméti Katalin, a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ hódmezővásárhelyi tankerületi igazgatója nyitotta meg), valamint a szülők is sokat fáradoztak a rendezvény sikerén. Meg is lett az eredménye.

ÉR.