A salgótarjániak sem a legjobb előjelekkel készülnek az összecsapásra, mivel a legutóbbi két fellépésükön kétszer kaptak ki a döntőbe jutó Debrecentől. Ennek ellenére a hazai pálya, a B csoport talán legerősebb kerete, valamint legutóbb a Vásárhely ellen otthon aratott majdnem 30 pontos diadaluk mindenképpen mellettük szól. Szabó, Madár, Tutus és Vuletics egyaránt klasszis játékos, akiket Gorski és a két vásárhelyi nevelésű kosaras Schéda és Czuprák segíthet.

Az idegenbeli bravúrhoz a Kosársulinak leginkább önmagán kellene felülkerekednie. A gárda a szezonban már bizonyította, hogy mindenkire veszélyes lehet a Hódtói Sportcsarnokot elhagyva is. Vaséknak nagyon nem jött ki jól a lépés legutóbbi két meccsükön. Ha azonban újra magukra találnak, és ismét legnagyobb erényüket csillogtatva, csapatként játszanak, akkor lesz keresnivalójuk a salgótarjániak pályáján.

A Vásárhelyi Kosársuli legközelebb 2015. június 6-án szombaton 18 órakor lép pályára a Hódtói Sportcsarnokban a két győzelemig tartó párharcban. A találkozót a TakarékBank Zrt-nek és a Magyar Földgáztároló Zrt-nek köszönhetően ingyen láthatja  közönség. Ha Vas Péterék nyernek Salgótarjánban, akkor ez lehet a szezon utolsó mérkőzése. Ha veszítenek, akkor is…

Forrás: Martonosi János sajtófőnök