A verseny eredményhirdetését május 31-én, a Dohányzásmentes Világnapon tartották a hódmezővásárhelyi Corvin Mátyás Tagintézmény aulájában. Gyurisné Pethő Zsuzsanna, az EVP programigazgatója elmondta, az általános iskolások plakáttal, saját készítésű kisfilmmel, riportokkal, míg a középiskolások a Facebookon szervezett dohányzásellenes kampánnyal pályázhattak.

A versenyre összesen 7 középiskolai és 10 általános iskolai osztály adta le jelentkezését. A győztes nyereménye pedig egy kétéjszakás, háromnapos osztálykirándulás Mártélyon, melynek költségeit – a fiatalok ellátását és szállását – teljes egészében a város, illetve a program fedezi.

A beérkezett pályaműveket négy plusz egy fős zsűri bírálta el: dr. Kallai Árpád, az Erzsébet Kórház- Rendelőintézet főigazgatója, dr. Gilyán Judit kistérségi tisztifőorvos, Balázs József oktatási csoportvezető, Blazovich Péter az Emlékpont intézményvezetője mint pedagógus, valamint olimpiai ezüstérmes úszónk Gyurta Dániel, aki májusban Vásárhelyen tréningezett.

Ez a korosztály van leginkább kitéve a dohányzás veszélyeinek, ugyanakkor nagyon nehéz őket elérni. Ezért vettük az internet segítségét igénybe – közölte dr. Kallai Árpád, aki úgy véli, sikeres volt a kezdeményezés, hiszen a versenyen résztvevő csapatok több mint 700 fiatalt tudtak bevonni.

A Szent István Általános Iskola és Óvoda 7. a osztálya és a HISZK Corvin Mátyás Tagintézmény 10. a osztálya nyerte meg a kirándulást, a többi résztvevő osztály oklevelet vehetett át a középiskola aulájában, ahol az ötletes plakátokból összeállított kiállítást is meg lehetett tekinteni, valamint Gyurta Dániel videoüzenetét is meghallgathatták a diákok.

Kokovai Péter