Idősebbek is elkezdhetik!

Tarján Lajos, a T&M Fittnes Stúdió tulajdonosa és vezetője a táplálkozás és a mozgás fontosságára mutatott rá az egészségmegőrzésben, kiemelve: erre nemcsak a fiataloknak, hanem az idősebbeknek is szüksége van. Mint elmondta, a csontritkulás megelőzésében mindkét tényező lényeges, ezekkel megelőzhetők olyan sérülések, balesetek, amelyek csak hosszas gyógykezeléssel hozhatók rendbe. Mindezekhez olyan módszerek állnak a stúdióban rendelkezésre, mint a TRX, amely részben megkönnyíti a mozgást, és segít valamennyi izomcsoportot kíméletesen és egyben intenzíven megmozgatni.

Legyen divatos, de védje a szemet!

Halász Tünde, a Fontana Optika üzletvezető-tulajdonosa is segített az érdeklődőknek a szemüvegválasztásban. Mint elmondta, már az enyhe napsütésben is érdemes szemünk védelme érdekében napszemüveget viselnünk, azonban nem mindegy, hogy milyet. Mint kifejtette, fontos, hogy a lencse UV-védelemmel legyen ellátva, azonban a szín és a forma kérdésében mindenkinek meg kell találni az alkatához és egyéniségének megfelelő modellt. A kamaraterembe is elhozták azt a komputeres készüléket, amely objektív eredményt ad látásunkról, azonban a szemüveg elkészítése előtt mindenképp konzultálni kell szemorvossal.

Az idén szabadabban választhatunk frizurát

Kovács Lajos fodrász a Szépségpontot képviselte a rendezvényen, ahová modelleket is hívtak, és a közönség szeme láttára alakították ki a frizurákat. A szakember elmondta, hogy az idei évben a korábbiaknál szabadabban választhatnak – hölgyek és urak egyaránt – extrémebb hajviseletet, és színek is szélesebb skáláról választhatók. Kovács Lajos azonban hozzátette: biztosra csak szakember irányításával mehetnek a szépségre vágyók, hiszen az, hogy az adott festék az otthoni fürdőszobában milyen hajszínt eredményez, az több tényezőtől is függ. Mint elmondta, volt már a praxisában olyan, foltos hajfestéssel jelentkező kuncsaft, akinek nem a tervek szerint sikerült az otthoni hajszínváltoztatás.

Az első benyomás az üzletasszonyoknál is fontos

– Egy vállalkozó nő számára rendkívül fontos a szépség, az ápoltság, hogy jó benyomást tudjon tenni partnereire – jelentette ki Oroszné Seres Mária, az e-Nívo Egyesület vezetője, hozzátéve: sokan nem jutnak el edzőtermekbe, fodrászatokba és kozmetikába, hol megismerhetnék azokat a lehetőségeket, amit ezen a délutánon egy helyszínen mind megismerhetnek, és a szakemberektől tanácsot is kérhetnek.

Arnay