XII. alkalommal rendezték meg az Országos Gyermek Terápiás Lovas Fesztivált március 31-én Hódmezővásárhelyen. A délelőtt kilenc órakor kezdődő fesztiválon 11 csapat vett részt. Hódmezővásárhelyről két iskola, az Aranyossy Ágoston és a Kozmutza Flóra csapatai versenyeztek, míg Békéscsaba, Boly, Homok, Szeged, Szentes, Gyula, Pákozd és Székesfehérvár intézményeinek gárdái versengtek.

Szabó Gáborné, az Aranyossy Általános Iskola igazgatója elmondta, hogy a szombati megmérettetésen összesen 73 sajátos nevelési igényű, enyhe és középsúlyosan fogyatékos gyermek és fiatal szállt nyeregbe. Vannak köztük olyanok, akik már a kezdetektől fogva részesei a fesztiválnak.

Dr. Kószó Péter, alpolgármester köszönetet mondott és gratulált az Aranyossy Napok lebonyolításához és külön örül, hogy a lovas fesztivál is ezen a héten valósul meg. Az alpolgármester nagyon fontosnak tartja az állatokkal való kapcsolatot. Elsőnek mikor találkoztam ezzel a módszerrel el sem akartam hinni – mondta az alpolgármester, aki egy saját példát is elmesélt a megjelenteknek.

Ez a lovas fesztivál egyedülálló az országban, hiszen sehol máshol nem rendezték még meg tizenkétszer, illetve – mondta Kissné Hatvani Erika, az Aranyossy Ágoston Óvoda Általános Iskola igazgatóhelyettese, akitől megtudtuk, hogy négy kategóriát állítottak fel még 2000-ben és azóta ehhez tartják magukat.

A versenyzők négy kategóriában mérettették meg tehetségüket, önállóan lovagoltak, gyakorlati feladatsort mutattak be eszközzel és a nélkül, valamint gyógypedagógiai lovastornában is indulhattak attól függően, hogy mennyire sérültek.

(Az „A”-ban önálló lovaglás, a „B”-ben eszköz nélküli feladatsor kivitelezése lovon, a „C”-ben eszközzel végzett feladatsor kivitelezése futószáron haladó lovon, míg a „D”-ben gyógypedagógiai lovastorna a feladat.)

Eredmények később!