Takács Etel 20 éve halt meg, akinek tiszteletére minden évben hirdetünk pályázatot – kezdte beszélgetésünket Ambrusné dr. Szalai Katalin, a Takács Etel Pedagógiai Alapítvány kuratóriumának tagja, aki hozzátette, hogy a jelen pályázat a pedagógusoknak szól, akik azokból az iskolákból pályázhattak, akik korábban már nyertek tőlünk.

Az elmúlt években az iskolai könyvtárak pályázhattak könyvekre, de idén a jubileumi 20. évforduló miatt a pedagógusok érdeklődését próbáltuk felkelteni. A pályázat célja, hogy a tanárok bemutassák, hogy az általunk származó könyvekből tanulva milyen órákat, vetélkedőket tudnak tartani – számolt be a kuratóriumi tag, akitől megtudtuk, hogy a pályázók egy első körös „vizsgán” estek át, majd a legjobb forgatókönyveket juttattuk tovább. Így aztán a sámsoni pályázat is tovább jutott a második fordulóba.

A sámsoni iskolából Setény Iréne, tanárnő pályázott, aki az ötödikesekkel közösen készült fel a szerdai bemutató órára. A Húsvét témakört dolgoztuk fel – mondta a pedagógus, aki szeretné, ha a gyerekek megtanulnák a szótárak, lexikonok használatát. – Egyszerűen azt szeretném, ha többet járnának könyvtárba a fiatalok, ha bármi érdekli őket, akkor utána tudjanak nézni – zárta Setény Iréne.

A pályázatról a hónap végén döntenek a kuratórium tagjai.