A Tornyai János Múzeum és Közművelődési Intézmény Önképzőköre a PMK felújítása kapcsán költözött a könyvtárba, ahol a most hétéves csoport a második évét zárta. Dr. Cserjés Katalin, az SZTE adjunktusa kijelentette: nagyon jó csapat alakult ki, amelynek tagjait a barátság mellett a mély szakmai érdeklődés is összeköti, amelyben fegyelmezett és önkritikus emberek vannak, akik pontosan felismerik saját helyüket és feladatukat.

A csütörtök esti programot Magyar Józsefné, Anna nyitotta egy Villon verssel, majd Velence történetéből Szilágyi Klára adott bevezetőt Kovács Szabina képes beszámolójával. Babits: Zrínyi Velencében című versét Dratsay Zsigmondné mondta el, majd a velencei városfestészetről Bagi Mária tartott előadást, majd Alfred de Musette: Velence című művéből Németh Katalin olvasott fel.

Bassano: Szent Jeromos című képét Haranghy Géza elemezte, majd Tiziano: Az idő allegóriája kapcsán Spsissák Lajos mondta el gondolatait. Babits: Giorgio Magggore című versét Nádai Márta tolmácsolta, majd at utolsó vacsora témáját feldolgozó festményeket Ormos Zsuzsanna vetette össze. Nyolc kép elemzését hallhatták az est résztvevői Farkasné Ágnestől, Kovács Andreától és Szabó Antóniától, míg Bagi Máriától épületelemzés, hagzott el, míg Tintoretto alkotásait dr. Cserjés Katalin, Pesti Katalin, Ormos Zsuzsanna és Lenkei Edit mutatták be.

Az est végén Németh Katalin olvasott fel novellarészletet, míg Haranghy Géza saját versét mondta el Látomás – Velence bűvöletében címmel.

Dr. Cserjés Katalin elmondta, hogy lassan elszakadnak Velencétől, és a Németalföld felé veszik szellemi kalandozásaik irányát. Azonban a csapat olyannyira kötődik a lagúnák városához, hogy áprilisban meg fogják látogatni szakmai tanulmányi kirándulás keretében.
Arnay